VIGNA SORELLA - Rosso Doc Cannonau di Sardegna (100% grozdja Cannonau, zorelo v jeklu)
Pridobljen iz predelave čistih grozdov Cannonau.
Po fermentaciji na kožicah, ki traja od 15 do 20 dni, se večina vina zori v jeklenih posodah vsaj 10 mesecev, medtem ko se majhen del zori v francoskih hrastovih tonneaux manj kot eno leto. Po stekleničenju sledi 2 do 3 mesece zorenja.
V živo rubinasti barvi Vigna Sorella s svojo mladostjo in svežino ponuja vonje Sardinije, s toni sredozemskega grmičevja, mire in višnje, ki jih dopolnjuje paleta mineralnosti.
V ustih izstopa po dobri svežini in fini, okusni tanin.
Izstopa po vsestranskosti, dobro se prilagaja tako okusnim predjedem kot rdečemu mesu, morda obogatenemu z aromami sredozemskih zelišč. Odlično se poda tudi k poltrdim sirom.